Servicii și tarife

Consiliere psihologică

 

Consilierea psihologică este procesul prin care abordezi provocările cu care te confrunți în prezent, fără a pune accent pe explorarea în profunzime a trecutului tău. 

Este mai degrabă o orientare pe aici și acum, pe ceea ce poți face diferit în prezent pentru a fi bine, tu cu tine însuți. 

Vom analiza împreună situația sau situațiile de viață cu care te confrunți, pentru a conștientiza atât impactul pe care îl au asupra ta, cât și opțiunile pe care le ai la dispoziție (sau pe care le descoperim împreună), pentru a rezolva aceasta situație. 

Psihoterapie individuală

 

Psihoterapia presupune un proces de durata scurtă, medie sau lungă, în funcție de obiectivele tale și nivelul de profunzime la care îți dorești să lucrezi. 

Dacă te confrunți cu simptome care îți afectează fundamental viața (atacuri de panica, anxietate, fobii, depresie), atunci psihoterapia este o opțiune potrivită pentru tine.

Pentru că dedesubtul acestor simptome, se află cauzele profunde care au dus la manifestarea lor. Și pentru a putea lucra pe aceste cauze, este nevoie de un proces de lunga durată. 

Dezvoltare personală

Dezvoltarea personală este în primul rând un proces de autocunoaștere. 

Nu este vorba neapărat de o situație dificilă prin care treci, o suferință sau o problemă pe care îți dorești să o rezolvi, ci mai degrabă vrei să îți cunoști mai bine resursele și vulnerabilitățile. 

Vrei sa îți valorifici potențialul, să îți folosești din plin resursele pe care le ai și să construiești unele noi. Să ieși din zona de confort și să îți asumi provocări noi. Și să devii conștient de propriile vulnerabilități și de cum le poți gestiona mai bine, astfel încât să nu devină piedici în drumul tău. 

Ce urmează

w

O discuție telefonică

Vorbim câteva minute despre motivele pentru care vrei să programezi o ședință.

Stabilirea unei programări

Alegem împreună ziua și ora când ne vom întâlni la cabinet.

Prima ședință

Ne vom cunoaște și vom stabili împreună cum vom lucra în continuare.

Întrebări frecvente

Ce este psihoterapia?

Psihoterapia este ceea ce se întâmplă în relația dintre client și psihoterapeut. Este o relație în care ne concentrăm pe tine: pe gândurile și emoțiile tale, pe comportamente, vise, fantezii și așteptări, pe felul în care îți trăiești viața și cum se reflectă în relația dintre noi.

Analiza Tranzacțională pleacă de la premisa că psihoterapeutul și clientul sunt egali în procesul schimbării. De aceea, stabilim împreună un contract, pornind de la obiectivele tale, și suntem amandoi responsabili de îndeplinirea lui. 

Ce se întâmplă în prima ședință?

Discutăm pe scurt despre motivul care te-a adus în cabinet și despre povestea ta de viață. Nu este întotdeauna ușor să te deschizi în fața unei persoane pe care nu o cunoști, așa că vei împărtăși cu mine atât cât te simți confortabil să o faci. Pe măsură ce ne vom cunoaște mai bine, va deveni mai ușor.

Îți voi da să completezi un chestionar care îmi permite să am mai multe informații despre structura ta de personalitate și despre eventuale tulburări, ca să pot adapta intervențiile cât mai bine la nevoile tale.

Vom discuta despre aspectele asupra cărora vrei să lucrezi în terapie. De cele mai multe ori, primul obiectiv al terapiei este acela de a explora gândurile, emoțiile și comportamentele din prezent, pentru a descoperi care sunt schimbările pe care ți le dorești de fapt.

Și, nu în ultimul rând, vei avea ocazia să îmi pui toate întrebările pe care le ai și la care îți dorești un răspuns înainte de a te angaja în procesul terapeutic.

Ce este cadrul terapeutic?

Cadrul terapeutic este cadrul în care se desfășoară relația dintre client și terapeut și este format din reguli pe care este important să le cunoști și să le respecți (cu cât timp înainte poți anula o ședință fără să fie nevoie să o plătești, despre eventuale întârzieri, ce faci dacă ai un moment de criză între ședințe, care este modul în care se încheie relația terapeutică). Regulile acestea ne oferă amândurora un cadru stabil și protejat, și sprijină procesul terapeutic.

Cât durează psihoterapia?

Psihoterapia poate fi de scurtă durată, aproximativ 12-16 ședințe, atunci când lucrăm pe o problemă specifică. Ședințele se vor axa pe strategii de a face față situației și de a o depăși.

În general, după ce problema care te-a adus în cabinet s-a rezolvat, vei decide dacă sunt și alte lucruri pe care îți dorești să le schimbi sau să le explorezi, sau dacă munca noastră s-a încheiat.

Dacă ești interesat de schimbări de profunzime, sau dacă sunt multe aspecte asupra cărora vrei să faci schimbări, psihoterapia poate dura câțiva ani sau te poate însoți pe tot parcursul vieții.

Ce se discută în timpul ședințelor este confidențial?

Da, voi păstra confidențialitatea tuturor informațiilor pe care mi le împărtășești în cadrul ședințelor noastre. Cu toate acestea, există câteva limite ale confidențialității: ședințele de supervizare, situațiile justificate de lege și situațiile de urgență, pentru protecția clientului, a psihoterapeutului sau a altor persoane, de o posibilă agresiune. În aceste situații, voi dezvălui doar informațiile necesare sau relevante în contextul respectiv. În cadrul ședințelor de supervizare nu voi discuta detalii care ar putea să-ți dezvăluie identitatea.

Contactează-mă

Dacă ai o întrebare sau dacă vrei să programezi o ședință, folosește formularul de mai jos.

15 + 14 =

+40 740 85 20 39

Piața Muncii, sector 3, București

irina.runceanu@gmail.com